Sıkıntı aslında sırf küfür edilmesi değil. 30 yaşında evli barklı insanım. Bu yaşıma kadar hep arkadaşlarımla çok rahat konuştum, halen de konuşurum. Öyle küfürlerin havada uçuşması rahatsız etmez beni. Hatta ağzına geleni rahat rahat söyleyen arkadaşlarım olsun isterim. Ama aklı başında hiç kimse kalkıp da ilk kez gördüğü, kendisiyle diyaloga girmek isteyen bir kimseyle lafa "at yarağı" diye girmez. Girmemeli.
Yakın arkadaşlar birbirilerine her türlü şeyi söyleyebilir açıkçası. Zaten çoğunlukla altında tam anlamıyla küfür etme amacı yatmaz. Fakat gözlemlediğim oyuncuların çoğu doğrudan birbirilerine küfür etme amacıyla söylüyor bunları. Sırf benim doğrudan karşı karşıya geldiğim olaylar değil. Defalarca birbirilerine saydıran Türk oyuncular gördüm yine. Sonrasında zaten karşılıklı "liseli" suçlamaları başlıyor. Her iki taraf da karşısındakine bu sıfatı yamamaya çalışıyor.
Bir de sadece bu oyunun ve bu ortamın sıkıntısı da değil bu. Bütün çevrimiçi oyunlarda Türkler arasında ciddi, kökten bir sorun var. Bütün dünyanın dalga geçtiği klasik şişman ve hafif bön Amerikan çocuğu tiplemesinde bile bu kadar bayağılık yok. Hepiniz biliyorsunuz şu forumda açılan herhangi bir başlığın kısa sürede ne hale döndüğünü.
İlk başta yazdım, tekrar etme ihtiyacı hissediyorum. Lütfen kimse bu yazılanları gereksiz yere üstüne almasın. Buralarda çok takılmasam da iyi kötü olgun olan ve olabilen oyuncuları tanıyorum. Amacım sizinle bu sorunu tartışmaktır çünkü resmen kanayan yara haline geldi artık.