lul
Getting drunk seems to be a common habit among fantasy writers at conventions, at least in POland. George Martin when he was in Poland few years ago, at convention which took place in Nidzica, drunk himself blind, at night left his house and slept outdoor, on the ground. Thankfully someone has found him before he caught a cold and died
I dont think I'm wrong. Book youre mentioning was released in 2005, last time I heard him claim that he wont write any more Witchers was at Polcon 2012.
Polcon takes place in summer and in May Sapkowski confirmed that he's going to write new witcher. Source:
http://fakty.interia.pl/kultura/news-sapkowski-potwierdza-powstanie-nowy-wiedzmin,nId,916369 20:30 He was asked about new cycle, so he denied, cause it's not a cycle but one book.
Nigdy, ani razu nawet, nie twierdziłem ani tym bardziej nie zarzekałem się, że nie wrócę do wiedźmina i do jego świata. Pogłoski takie, których nie chciałbym określać jako pełne złośliwości wishful thinking, to być może zwykła nadinterpretacja moich wypowiedzi. Albowiem owszem, deklarowałem i wielokrotnie ogłaszałem, że nie będzie kontynuacji wiedźmińskiego pięcioksięgu, popularnie a błędnie zwanego sagą. Że „Pani Jeziora” definitywnie zakończyła cykl i że nie będzie tomu szóstego. Ani sequela w postaci nowej pentalogii. Z powyższych deklaracji nie wycofuję się bynajmniej. „Sezon burz” nie jest ani tomem szóstym, ani sequelem.
Rzecz była w planach już od bardzo dawna, nie może tu być mowy o żadnej zmianie czy rewolucji w poglądach, o żadnym nagłym impulsie czy raptownej decyzji pod wpływem fanowskiego nacisku czy innego popular demand. Mylne jest również wrażenie owej wielkiej przerwy [w pisaniu]. Nie jest tajemnicą, że piszę niezbyt szybko. Ostatnio wychodzi mi z rachunku jedna książka na trzy lata. „Sezon burz” po prostu czekał na swą kolejkę do realizacji.