Mesajıma "Lan?" diye başlamak istiyorum
Gitmenize gerek yok beyler, hele crpg'yi apb için satacaksanız yazık olur emeklerinize.
Bildiğiniz üzere antremanlar çok daha detaylı geçsin diye, gürayla kocaman bir harita tasarladık. Öyle ki, bu harita sayesinde artık GK ve Janissary ekibi de bizimle beraber antreman yapmaya başladılar. Hatta bu çarşamba bizim ekip yerinde yok diye GK ve Janissary'lerden sitem dolu mesajlar aldım
O adamlar bu işi gayet ciddi alıyorlar, bunun sebebi de bizim de oldukça ciddi bir biçimde antreman sistemine önem verip haritayı yapmış olmamız.
Şimdi değinmem gereken birkaç nokta var:
* Ekipten Ezop ile konuştum, antreman sürecinde daha etkili öğrenme olmasını istediğimiz için kendisi bize yardımcı olacak. Native tabanlı oyuncular bu konuda hem daha tecrübeli hem de daha yetenekliler. Bireysel ve takım eğitimi konusunda ondan büyük oranda yardım alacağız. Fakat şöyle bir nokta da var; native oyuncuları harita bazlı çalışıyorlar. Yani ruins haritasında kim nerede durur, kim nereden saldırır gibi konularda uzmanlaşmışlar. Strat savaşlarında ezbere haritalar olmayacağı için ( kale ve köy saldırıları hariç, onlarda da native tekniği uygulanabilir ) diğer takım oyunu çalışmalarında crpg oyuncuları eğitim verecek.
* Kaplumbağa, kırlangıç, su aygırı gibi formasyonlar temelde takım oyununu öğrenmek için bulduğumuz şeyler. Eğer verilen emirlere uymayı öğrenirseniz o formasyonların faydasını da görebilirsiniz. Yani o çalışmalarda temel amaç, takım oyununu anlamak, ona göre hareket etmek. Henüz onu tam beceremiyoruz diye, asıl işe yarayacak olan daha komplike formasyonlara geçemedim. Biri anlaşılsın hele, ondan sonra işe yarayan formasyonlar öğretiriz.
* Ayrıca yeni bir sistem tasarladı Eren, çok taze olduğu için duymamış olmanız normal. Sultanate Guard denen bu elite ekipte sadece takım oyunu oynanacak, antremanlarda çalışılan formasyonlar bu ekipte çok başarılı bir biçimde uygunalacak. İlgilenenler için linki budur:
http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,9828.0.html * Ortada programlı bir maç olmadığı doğrudur. Fakat farklı klanlardan talepler geliyor. Biz de antremanlara katılım düzeyine göre cevap verebiliyoruz. Adamlar 10vs10 maç istediklerinde biz karşılarına 5 adam çıkartmayalım diye biraz daha düzen olmasını bekliyoruz. Buna örnek olarak multi-clan turnuvasını verebiliriz. İlk maçta çok iyiydik, hatta listemizdekinden daha fazla adam geldi, hepiniz sağolun. Fakat 2. hafta kimse piyasada yokmuş, bunda benim ortada olmayışımın katkısı da vardır elbet, ki bu da bir sonraki maddede anlatılacak.
* Burdaki herkes biliyor ki, geçen aylarda geçen olaylar sonucunda ekibi daha otonom hale getirmeye çalıştık. Yani kimse bir işin olması için bir başkasını beklemek durumunda değil artık. O yüzden ben yokum diye antreman iptal olacak diye birşey yok mesela. Hepiniz benden çok daha yetenekli oyuncularsınız, sizler yapın o haftalık antremanı mesela. Ya da maç ayarlamak konusunda insiyatif alın, hemen alt kanalda Camellar var, gidin kızıştırın adamları, maç ayarlayın.
Strat ortada yok diye herkesin canı çok sıkıldı, orası kesin. Biz de elimizden geldiği kadar ortamı hareketlendirmeye çalışıyoruz. Ama herkesden de aynı çabayı bekliyoruz. Hepiniz yaratıcı adamlarsınız, k.çnızdan maç yaratın, yarışma yaratın vakit geçirin. Biz de daha başka birşey yapmaya çalışmıyoruz zaten.
Bu nedenle eğer komple crpg'den uzaklaşmak istiyorsanız, bir iki hafta daha müddet verin bu işlere, izleyin, katılımcı olun. Sonra hala olmazsa da yapacak birşey yok. Fatih hoca "what can i do sometimes" demiş