Ha beleegyeztek, hogy én legyek a klán vezetője, akkor berúghatjuk a dolgot.
Sztem ti is látjátok, hogy mindenki szavát egyenlőnek vettem/vettük, mert nem akartam magamhoz rántani az irányító szerepet,
hátha valaki más is erre pályázik. (GMester? Hyeza?
)
Kiderült azonban, hogy igazából senki nem akarja igazán. Indítottam szavazást klánnal kapcsolatos kérdésekről,
és mindegyik hasznos beszélgetésekhez vezetett végülis, de ezzel nem jutottunk egyről a kettőre.
Kellenek ezek a diskurzusok, de egy vezető is.
Mindenki szavát mérlegelni kell, de a végső döntéshozást egy pontban kell összpontosítani. Punkt.
Én jelölöm ki az egyes feladatköröket betöltő szereplőket (diplomata, taktika felelős, image felelős, újonc toborzó, stb.)
Részemről az volt az oka, hogy nem tettem bele eleget a dologba, hogy minden kérdésben túl sok volt az eltérő elképzelés/vélemény.
Ha megrémültél: nem vagyok diktátor, az tök jó, ha mindenki egy kicsit a sajátjának érzi a klánt, de számomra az utóbbi időben
bebizonyosodott a c-rpg klánokat nézegetve, hogy igazán progresszívan (azaz gyorsan, folyamatosan, komolyan) csak az egy ember
irányítása alatt lévő (hierarchia van, nem vezetőség, hanem vezető van) klánok működnek.
Tehát, aki szívesen alávetné magát a következő elképzelésemnek, az PM nekem. Aki "nem tud" Personal Message-et küldeni,
vagy "túl messze van a gomb", annak megspórolom az időt, ne jelentkezzen:)
Természetesen, ha tényleg nem tudjátok hogy kell, szívesen leírom, egyébként tök egyszerű:
fent My Messages -> Send Message -> To: Garrus Subject: a tárgy, stb.
Tények:
-
lesznek külföldi tagok, a vezetőség lesz magyar. a külföldi tagok nem lehetnek pl. diplomaták, stb.
ez azért fontos, mert csak egymás között elég gördülékeny a kommunikáció, és azért mégiscsak kisebb az esélye, hogy egymással kitolunk, mint egy külföldivel.
-
a zászlót az csinálja, aki akarja, akár többen is (bár a jelenlegi simán jó sztem kiindulásnak), megkérdezheti a többiek véleményét,
de nem szavazással döntünk, hanem beszélgetünk róla, és én fogom eldönteni, hogy melyiket válasszuk. (ismétlem, ez már lefutott dolog, a jelenlegi tök jó)
-
strategusban a terv: először zsoldosok ként kínáljuk szolgálatainkat, majd egy nagyobb birodalom vazallusai leszünk (így lesznek falvaink), utána meglátOM.
-
amennyiben valakinek nem tetszik a kijelölt irányvonal, akkor megbeszéli velem, hogy mi az ötlete, ígérem, hogy nyitott leszek.
-
senki nem sértődik meg, ha x-et vagy y-t menesztem a klánból jogos, nyilvánvaló indokkal (pl. a SacraCorona név alatt TK-zik public szerveren,
rossz hírét kelti a klánnak, az általa önként megígért dolgokhoz nevetségesen sokszor nem tartja magát, stb.)
Nem vagyok náci, ha megváltozik azonnal tárt karokkal visszavárjuk.
Nem fogok senkit sem kirúgni, mert csak nekem nem szimpatikus.
-
a toborzás felelős keresi az újoncokat (pl. vannak külföldi wannabe-magyarok, akik imádnak minket, és jól játszanak, ilyenekre gondolok),
és azokat vesszük fel, akikre én áldásomat adom. Ha idővel úgy látom, a toborzónk megfelelően mérlegel, átadom neki a döntési lehetőséget.
- amíg van vezető (jelenleg én), addig
nem lehet szavazni másik vezető választásáról, kivéve ha alkalmatlanná válik a szerepére. (inaktivitás/szervezetlenség)
Összefoglalva: a megbukott vállalat szerű vezetési modell helyett lesz egy hierarchikus rendszer, aminek én vagyok a csúcsán, közvetlenül alattam
a megbízottak (diplomata, toborzó(k), stb.).
A hezitálókat kérem, illetve akikkel alig beszélgettem, és nem ismerik az online oldalamat:
ez nem felháborodott nyavajgás, hanem a helyzet megoldására adott megoldási tervem, amihez
a ti támogatásotokat kérem!
És hogy miért én ? Most nem az egómat akarom pumpálni, de ezek tények:
- kb. 1 éve játszom, elég jól ismerem a játékot, illetve a játékosközösség felépítését (melyik klánok gázok, melyikek erősek, melyikek gagyik, stb.)
- ismerem a játékosok nagy részét, engem is sokan ismernek
- én vagyok a magyar fórum moderátora, illetve az adminok is ismernek
- több klánban is voltam több-rövidebb időt (Fallen, Ninja, my old friend (alias Bandits), jelenleg GK)
Tudom, hogy sok az én-én-én, de ez egy ilyen poszt
Nah, akkor feldobtam a labdát, csapjátok le.