"román munkás"
amúgy az nem baj,ha lehet őket vezényelni,a lényeg,hogy őket is tagként kezeljük,szóval nem éri őket semmi atrocitás "hé paraszt,hozzad már a pajzsom" 
Amúgy eldöntöttem,megpróbálok majd egy lovassági egységet alkotni.Tippeket tudtok adni,hogy mit érdemes a lovasoknál fejleszteni?
mit szeretnél a pacin csinálni ? dárdával szúrkálni, pajzsos-kardost vagy íjászkodni ?
én egyértelműen Steppe, illetve Sarranid horse párti vagyok, ezekkel félelmetes dolgokat lehet művelni
a jó manőverezhetőségük miatt. mondjuk én szeretek a gyalogosok közelharcához közel menni és oda-odaszúrni lándzsával.
a steppével vagy sarraniddal meg tudod csinálni, hogy ha egy gyors lovas rádtapad, akkor kitérsz előle,ő elszalad melletted, te pedig
utána mész, olyan mint egy vadászgép.
van ezeknél erősebb és gyorsabb ló is, de ezekkel+egy kis ügyességgel tudsz a leghatékonyabb lenni.
courser gyors, destrier erős, illetve vannak a páncélozott lovak.
természetesen, ha olyan lovast szeretnél, aki behajt az ellenség sorai közé és kaszabol jobbra-balra, akkor a destriert, illetve
a páncélozott pacikat preferáld.
mindenképpen szükséged van legalább 4 ridingra, mivel a jobb lovakhoz ennyi kell,
de én azt mondom, hogy akkor is told fel legalább 6-ig a ridingot, ha csak 4-es lóval mész,
ez ugyanis általánosan javítja a manőverezhetőséget és még néhány dolgot (állítólag a ló életerejét és a sebességet is).
itt tudsz tervezni, ha nem ismered még:
http://infinitum.dyndns.org/crpg/calc.htmitt el is tudod menteni az összeállítást, csak a cookie-kat ne töröld ki a böngésződből
szvsz legjobb pacin a lándzsa, ehhez ugye a polearm weapon mastery-t kell fejlesztened.
athletics-re egyetlen pontot se rakj, fölösleges, véletlenül se rakj rá pontot.
tehát én egy ilyesmit ajánlok:
Level 30 (4 420 577 xp)
Strength: 18
Agility: 21
Hit points: 53
Unused skill points: 3
Converted: 8
Ironflesh: 0
Power Strike: 6
Shield: 0
Athletics: 0
Riding: 7
Horse Archery: 0
Power Draw: 0
Power Throw: 0
Weapon Master: 7
One Handed: 1
Two Handed: 1
Polearm: 164
Archery: 1
Crossbow: 1
Throwing: 1
mit szólsz hozzá ? ez ugye 30-as szintre jön ki
P.S. a mondateleji kisbetűk remélem nem zavarnak senkit, ez egy megszokás (linux), ha nem gond nem foglalkozok vele,
hogy átírjam mindig