E neće moći! U ratu ste me ranjavali!Jedva sam zivu glavu izvukao!Vi, ti, tvoj otac, tvoj brat i sve one koje smo pobili i one koji su uspeli da pobegnu.Kada ste videli da mi ne mozete nista, i da sam izvukao zivu glavu, onda ste me zatvarali, nije vam odgovaralo da svi budemo jednaki, i da nema ovakvih razlika medju ljudima.Nije se rat ni zavrsio, a ti si se vratio sa posteno zaradjenim kapitalom, pre tebe njih hiljadu, posle tebe jos hiljadu, da ponovo zidate dvorce i zamkove, da ponovo tlacite i unistavate ljude, je li?Pa jesu li mene zatvarali samo zato sto su me terali da verujem, a tebe ne zatvaraju zbog onog zbog cega smo se borili.Pa majku vam jebem, sta to znaci?Pa jel to znaci da sam ja ceo zivot bio budala koji je radio stalno protiv svojih principa, da sam bio stalno na suprotnoj strani?Pa jesu li mene zatvarali samo zato sto sam vikao:ziveo Staljin i svetska revolucija?!Jeste li me zato zatvarali?Pa sta je trebalo da vicem?!Ziveo kapitalizam?!Slusaj ti, Staljin vas je ubijao ali vas nije ubijao dovoljno.Ja sam njegovu sliku drzao kao ikonu pet godina, i drzacu je ponovo.Necete vi dobiti dokle god sam ja ziv!Ja, moj brat, i jos nas hiljadu..Pa ko si ti?Pa ti nisi Jakovljevic?Ti si neki veci izdajnik.