Netlimitsiz 8mbit. 80-100 pingi önceleri alırdım. Uzun süredir yukarıda yazdığım gibi 45-55 arası pingim. Ama değişiyor derken, aynı gün içerisinde değişmiyor. Şöyle ki: Bugün mesela ilk oynadığımda 55 ping aldım. Sonra bir iki kere daha oynadım, her seferinde 55 ping. Sadece günden güne fark oluyor yani. Çıkıp girdiğimde ping değişmiyor.
Klasik tavsiye olacak ama ttneti arayıp telefonda bir güzel haşlamaktan daha iyi çözüm yok. Birden fazla defa yaptım ben. Sonunda adam oldular. Telefona çıkan santral görevlilerinin "ping"in ne olduğu konusunda en ufak bir fikri yok tabi. Biraz zorlayıp teknik ekipten birisiyle görüşmen gerekiyor. Onlar da nihayetinde "Bizden gelen paket alışverişi sabittir, oyun sunucusundan kaynaklanır" diye geçiştirmeye çalışıyor ama ortalama kullanıcıyla karşı karşıya olmadıklarını anlarlarsa bir çare buluyorlar mutlaka.
Benim anladığım kadarıyla, eğer kablolarında, modeminde, bilgisayarında vs. herhangi bir sorun olmadığından eminsen, her şey bağlantıyı aldığın santralden kaynaklanıyor demektir. Santrali değiştirirlerse sıkıntı ortadan kalkar.