Bugün fasader ile bütün helmet ların statları hakkında uzun uzun konuştum. Oyunda var olan diğer miğferler ile kıyaslayıp bizim miğerlerimizi de mantıklı bir seviyeye çekmeleri için tartıştım. Bilginiz için söylüyorum, konuşmamın özeti şöyle idi:
* Elite cavalry chichak ve chichak için 49-50 seviyesini talep ettim. Kıyaslama olarak da morion ve heavy strange helmet i kullandım. Chichak'ın bunlardan daha fazla bölgeyi kapadığını, ve bu zırhın örme zırh parçaları değil de plaka metal ile yapıldığını belirttim. Yüz kısmı açık olduğu için sınırın 50 olması gerektiği konusunda bir itirazım olmadı zaten. Sonuç olarak bu talebime bir itiraz gelmedi.
* Börk ve solak miğferleri için Dede, sniper ve kendi yaptığım araştırmalar sonucu bulduğumuz resimlere dayanarak, zırh seviyesinin 33-35 arasına çıkarılmasını talep ettim. Kıyaslama olarak Shahi ve Sarranid Keffiyeh Helmet'i kullandım. Ayrıca Turban Helmet'i de kullandım fakat, Fasader o miğferin fazla kuvvetli olduğunu ve zaten yakında nerf yiyeceğini belirtti. Sonuç olarak Shahi ve Keffiyeh ile kıyaslandığında kafalık kısmındaki metal korumanın benzer olduğunu gösterdim. Geri kalan bez parçaların ise börkte enseyi kapattığı için börke 1-2 puan daha fazla zırh vermesi gerektiğini belirttim. Bu durumda en kapsamlı olan börkün 35, en kapsamlı olan solak'ın 33, ve bu 2 miğferin daha düşük versiyonlarının da en fazla 5 puan eksik olmaları gerektiğini belirttim. Bu konuda da itiraz gelmedi.
* Deli şapkası için tartışmaya girmedim, alabileceği en yüksek değer 12 idi. Onun da yersiz bir tartışma olacağını düşündüm.
Bilginize.