igazából a felvetésem nem a magyar nyelv ilyetén való használatára vonatkozott
sajnálom, hogy félreértettetek, engem az megnyugtat, hogy ez irl is rendszeresen előfordul
az én álláspontom ezzel pontosan ellentétes: szvsz nem kell nacionalistát játsszani, és ősmagyarul fogalmazni,
a 21. században élünk, ahol az angol a világnyelv, és mindent behálóz az internet. haladjunk a korral.
persze nem kell majmolni a külföldieket, és igyekezni kell, hogy megvédjük a hagyományainkat,
én például szomorú lennék, ha a huszárokat lézerpisztollyal a kezükben képzelné el mindenki,
de például itt magyar szövegben is reflexből gépelném a szvsz helyett azt, hogy imho, ami szerintem nem kell, hogy gondot okozzon.
a mai viszonyok között mindenkinek a hasznára válik, ha kicsit a vérébe áramlik az angol nyelv is.
Tehát amire válaszoltatok, annak pont az ellenkezőjét gondolom, nem kell szigorúnak lenni egymással,
ez itt halál komolyan nem a való világ, ez egy szórakozási felület, amin játsszhatsz a képességeiddel.
(ezért szeretném ilyen szinten bevinni a vezetést a klánba, hogy mindegyikünk próbálgathassa a vezetői képességeit,
ha ebben a játékban el tudsz vezetni egy 5 fős, gyökerekből:) álló csapatot, akkor ez irl is dobni fog a latba)
Én például itt fórumon rendszeresen egyszer kisbetűvel, egyszer nagybetűvel kezdem a mondataimat. én ugyanígy írok
sms-t is
nyugodtan kritizáljatok, tudom hogy ez van
ha valakit zavar, az képzeljen mindenhova oda egy nagybetűt,
illetve másolja át a szöveget pl. Notepad-be, és ott írja át magának. Utána, ha gondolja, visszaposztolhatja ide a javított verziót!:)
(észrevettétek, hogy ez a gagyi fos:) nem cseréli ki a smiley-t képre, ha azt közvetlenül a szó után írod ?
HyeZa, korábban OldKnight megkapta itt nálunk, hogy ne írj 3 posztot egymás után, mert hogy ezt máshol sem szeretik:)
te még sztem nem voltál itt akkor
Másrészt: az én felvetésem pusztán arra vonatkozik, hogy nemzetközi szinten, ha részének tekintjük magunkat a játékos-társadalomnak,
és nem elszeparált magyar játékosoknak, akkor nem vicces viselkedésmód-e a következő:
valaki megkérdi chaten, hogy "how many maps are there in cRPG?", erre valaki ezt válaszolja "over 9000!!!".
Talán ti is láttátok már. Eddig semmi gond. 2 nap múlva az EU1-es szerveren játsszik az előző kérdést feltevő delikvensünk,
erre megkérdezik tőle, hogy "Hey, how many wpf point you got ?", amire csak "viccesen" annyit felel: "over 9000!!!".
Nyilván más a helyzet akkor, amikor (szarkasztikusan, gúnyosan) szándékosan azért válaszolom ezt, hogy valakinek pl. feltűnik-e.
kérdem én: nem egyszerűbb nem használni, megkérdezni, illetve utánajárni, hogy mit jelent egy ilyen frázis, mint hogy
görcsös megfelelési kényszerűnk eredményeként megkockáztassuk azt, hogy hülyének nézzenek ?
Na szal tulképpen én erről beszélek, ami végülis inkább egy filozófiai kérdés
ezért mondtam, hogy tekintsük elsősorban magunkat mint
játékost, ne mint
magyar játékost.
persze erről vitatkozhatunk is, értelmes hangnemben.
huh.. ez hosszú lett