World of tanks'i ben de bi deneyeceğim yav.Herkes onu oynuyor =) bi bakalim neymiş...
CRPG den daha cok grind olayi var oyunda. Mantik ayni, Alman, Rus, Ingiliz, Amerikan tanklar var, önce bi konserve kutusuyla basliyosun, seviyene göre bir maca yerlestiriyo (tamamen rastgele) macdaki performansina göre para ve tecrübe kazaniyosun. Tecrübeyle yeni namlu, telsiz, palet, tank vesaire aciyosun, para ilede actigin bu envanteri satin aliyosun. Taraf diye bisey yok, karma bütün tanklar. 4 farkli sinif tank var, topcu atisi, agir zirhlilar, orta zirhlilar, bide spg diye geciyo oda top atisi gibi daha hafif zirhli ama daha agir silahli tanklar, yakin mesafede kullanissiz ama uzun mesafede tek atista aliyor. Burdaki tincan, okcu, atliyla ayni mantik. Performansina gore tank ekibi tecrube kazaniyo buna gore tankin performansi artiyo surucu, komutan, telsizci vs.)
Cok beyin gerektiren bir oyun olmadigi icin oynuyorum ben. ama son tanklari alabilmen icin bir 300 savasa katilman gerek.
Bendeki tank pzkw III (Panzer III) orta zirhli, yakinda Pzkw (Panzerkampfwagen) IV aliyorum belki gorursun oyunda ayni nick gene. Benimle ayni takima dusmek icin butun hafif zirhlilari acman lazim.